Hier vindt je een uitgebreid aanbod van Mindfulness en ACT, in groepsverband en individuele trajecten.
Locaties zijn: Overtoom 283 in Amsterdam Oudwest en Lindenlaan 75 in Amstelveen.
Trainingen worden gegeven door gecertificeerd trainer Carolina van Haperen (lid van VMBN cat.1, LVPW, RBCZ en SCAG).


WAT IS MINDFULNESS?

Mindfulness betekent je aandacht doelbewust richten op je ervaring van dit moment, zonder hierover te oordelen. Het gaat over een manier van leven waarbij je opener en bewuster in het leven staat.
Mindfulness nodigt uit om aanwezig te zijn bij dat wat je op ieder moment doet en ervaart. Het leven krijgt daardoor een andere kleur: het komt voller en directer binnen. Je staat meer stil bij wat je doet en bij wat er om je heen gebeurt. Ook kleine dingen kunnen de moeite waard blijken als je er maar voor open staat.
Als je meer stilstaat en bewuster bent dan ben je meer aanwezig in je leven en krijg je er ook meer grip op.

De mindfulness training werkt goed bij psychische klachten als preventie of herstel van burn-out, (werk)stress, spanning, onrust, vermoeidheid, slaapproblemen, angst en depressie(ve klachten).
Mensen met lichamelijke klachten zoals chronische pijn, psoriasis, hartklachten, hoge bloeddruk, chronische hoofdpijn en kanker kunnen verlichting vinden door zich op een andere manier met hun klachten te leren verhouden. (Bron: SeeTrue)

Meer over Mindfulness klik hier.


Aanbod van Mindfulness:

 


Acceptance & Commitment Therapy

Tevens hebben wij de ACT (Acceptance & Commitment Therapy) als regulier aanbod, waarin Mindfulness een van de componenten van ACT is. De training bestaat uit diverse oefeningen die praktisch, toepasbaar en inzichtgevend zijn;  onderzoekt vanuit diverse perspectieven, werkt met metaforen en bevat zelfs humor!

De Vervolgtraining ‘Time to ACT!’ bieden wij in een verkort traject van 6 sessies, mits je reeds een Mindfulness basistraining heb gevolgd.

Je kunt uiteraard ook de gehele ACT basistraining van 8 weken volgen. Dit is dan op individuele basis. Hiervoor geldt niet de voorwaarde dat je al een Mindfulness basistraining moet hebben gevolgd. Individuele trajecten kunnen op ieder moment gestart worden.

Meer achtergrondinformatie over ACT vindt je via het menu.

 


aikicontact.nlMeditatie is niets anders dan jezelf zijn en weten wie dat is. Het gaat om het besef dat je op pad bent, of je het leuk vindt of niet, namelijk op het pad van jouw leven.”  (J. Kabat Zinn, grondlegger van MBSR)

videoclip met Jon Kabat-Zinn over Mindfulness