Mindfulness Vervolgtraining ‘Time to ACT!’


Mindfulness Vervolgtraining ‘Time to ACT!’

Deze 6-weekse vervolgtraining is toegankelijk voor mensen die een 8-weekse basistraining mindfulness MBSR e/o MBCT hebben gevolgd. De Mindfulness basistraining mag je ook bij een ander trainingsinstituut hebben gevolgd.
Het bevat verdieping in Mindfulness en Bewuste Waardevolle Actie oefeningen.

De ACT is een waardevolle aanvulling op de mindfulness training. Daar waar mindfulness zich vooral richt op ‘acceptatie’ en ‘zijn’, richt ACT zich ook op het ontwikkelen van een innerlijk kompas in je leven. Hoe maak je keuzes in je leven? Waar wil je heen met je leven?

Daarnaast biedt de ACT veel oefeningen die zich specifiek richten op de omgang met je verstand. ACT helpt nog meer balans te brengen tussen je verstand en je hart.

De ACT is een training die evenals de mindfulness gebaseerd is op een wetenschappelijk onderzochte behandelmethode voor psychische klachten. En evenals de mindfulness blijkt ook de ACT heel goed bruikbaar als training voor mensen die meer voluit willen leven.

 • Stel je voor dat je zou leren om je gedachten niet meer zo serieus te nemen en dat je weer onbevangen in het hier en nu zou komen te staan.
 • Stel dat je in staat bent om alles wat je liever niet zou willen ervaren te omarmen, waardoor je het gevecht met je angsten niet meer aan hoeft te gaan.
 • Stel dat je een nieuwe, zachtaardige relatie met jezelf creëert, los van je (negatieve) zelfbeeld en alles wat je van jezelf moet.
 • Wat als je zou ontdekken hoe jij je leven het liefste vorm zou willen geven, en je de tools krijgt aangereikt die je in staat stellen om je eigen pad te gaan bewandelen?

Data in Amsterdam-OW:

 • Start dinsdag 29 januari 2019.
  Overige data: 5, 12, 26 februari, 5 en 12 maart 2019.
 • Start donderdag 21 maart 2019.
  Overige data: 28 maart, 4, 11, 18 april en 2 mei 2019.
 • Start dinsdag 28 mei 2019.
  Overige data: 4, 11, 18, 25 juni en 2 juli 2019.

Tijden van alle groepen: van 19:30 tot 21:30 uur.

Locatie: Reade, Overtoom 283, 1054HW Amsterdam-OW.

Aanmelding svp uiterlijk 1 week vooraf aan de startdatum doorgeven, i.v.m. voorafgaand inleesmateriaal en oriëntatievragen.

Kosten: € 270, inclusief werkmateriaal en btw. (Werkgeverstarief 360 euro.)

Herhaling van de training: 50% korting (2 plaatsen per groep beschikbaar).