Psychosociale hulp – Online en in Amsterdam & Amstelveen
Wat is psychosociale hulp ?
Psychosociale hulp is laagdrempelig. Dit kan in coaching of therapie wijze gegevens worden. Coaching is een meer activerende begeleiding waarin je je eigen richting van herstel zelfstandiger volgt. In therapie vorm is er meer ruimte voor reflectie en verwerking, wat een belangrijk onderdeel kan zijn om je stappen van herstel te maken.
Behandelingthema’s zijn o.m.:
- omgaan met lastige gevoelens & gedachten
- angst e/o depressieve klachten
- preventie of herstel van burn-out
- (werk)stress, onrust, spanningsklachten
- ondersteuning bij re-integratie
- nazorg verslavingstrajecten
- timemanagement, concreet & haalbaar plannen
- oplossingsgerichte gespreksvoering
- zingeving, koers vinden & volgen
- raakvlak meditatie; risico’s van meditatie (trauma-sensitive & informed)
Ik bespreek in goed overleg met jou het traject, zodat ik vakkundig op je kan afstemmen en jouw proces kan begeleiden. Soms zijn al een paar sessies voldoende om je op weg te helpen. En vanuit veel aanvullende verzekeringsdekkingen zijn mijn sessies (deels) vergoed.
Wil je een pakket samenstellen met een serie sessies, e-mails en telefoongesprekken, dan kan dat ook. Hierin spreek ik met jou een speciale korting af voor het geheel.
De visie is ‘de cliënt te helpen zichzelf te helpen’
Een psychosociaal therapie traject kan ook elementen van coaching bevatten. Ik kan werken met Mindfulness-based elementen, ACT of andere cliëntgerichte benaderingen. Zowel op verdiepende als op verbredende wijze werpen we een blik op wat jouw hulpvraag is. Het allerbelangrijkste is dat een traject aansluit op de door jouw zelf gevormde hulpvraag, en dat de methodieken en werkwijzen in het teken daarvan staan. En er is zeker ook ruimte voor praktische en oplossingsgerichte elementen.
Ben je een therapeut, trainer of coach in opleiding dan kan ik je ook Leertherapie traject of sessies aanbieden. Iedere hulpverlener in spé is immers verplicht op zichzelf te kunnen reflecteren. Leertherapie is een belangrijk onderdeel van een gedegen opleiding, maar kan ook aangevraagd worden als je al werkzaam bent en behoefte hebt op ondersteuning in het uitvoeren van je vak.
Ik heb al meerdere cliënten in mijn trainingen en trajecten in re-integratie perioden mogen helpen om te herstellen van werkstress en nieuwe richtingen en kansen te vinden. Zelf heb ik tot drie keer toe re-integratie meegemaakt, en kan uit ervaring spreken over hoeveel impact dit kan hebben op je leven. Deze momenten hebben er toe bijgedragen dat ik mijn werkveld ben gaan veranderen; van de sector verzekeringen naar psychosociaal en zingeving.
Wat bied ik? 
Psychosociale hulp in de vorm van therapie of coaching, online, in Amsterdam en Amstelveen. Oriëntatiegesprek van 30 minuten, tussentijdse e-mails en telefoongesprekken zijn gratis.
Voor tarieven zie pagina Tarieven.
Locatie: Amsterdam-OW (Helmersbuurt), Amstelveen (Lindenlaan 75).
Eventueel 25% Stadspaskorting mogelijk.
Tarieven zijn exclusief kosten voor werkmateriaal.
Annuleringsvoorwaarden: uiterlijk 24 uur vooraf aan de sessie is kosteloos annuleren mogelijk. Binnen 24 uur gelden € 25 annuleringskosten. Restitutie achteraf is niet mogelijk.
Privacyverklaring en Algemene voorwaarden: klik hier.
AikiCounseling – Toegepaste Aikido in Counseling
Daarnaast heb ik een counseling benadering ontwikkeld waarin Aikido vermengd is. Vanaf de eerste dag dat ik met Aikido in aanraking kwam zag ik de verbinding en mogelijkheden om een integraal beeld in onze ontwikkeling als mens aan te nemen. Ik heb het daarom AikiCounseling genoemd.
NB. Overigens kun je bij mij ook Aikido lessen volgen, en bied ik je graag 2 gratis proeflessen aan. Meer info over Aikido, klik op deze link.
Deze unieke vorm van counseling of hulpverlening heeft aspecten van ‘Aiki’ in zich. Dat wil zeggen dat de elementen en perspectief vanuit Aikido ondersteuning geven aan het counselingsproces en vaardigheden. Deze vorm besteedt aandacht aan lichaamsgerichtheid in relatie tot emoties, cognitie en gedrag.
Mijn afstudeerscriptie van de SPSO richtte zich op ‘Toegepaste Aikido in Counseling’ (2010). De wijze waarop elementen en het perspectief van Aikido ondersteuning en verrijking van counseling kan brengen, in het proces naar autonomie en verbinding’.
Ik ben aangesloten bij de beroepsverenigingen: LVPW, RBCZ, SCAG en VMBN (cat.1). Voor meer informatie over vergoedingsmogelijkheden, klik op deze link.