Op deze pagina vindt je informatie over individuele trajecten in:

– Mindfulness  (MBCT, MBSR, MBRP, MFS & Eten)

– ACT  (Acceptance & Commitment Therapy)

– Psychosociale TherapieWAT IS PSYCHOSOCIALE THERAPIE ?
2 circles

Psychosociale hulpverlening of -therapie is laagdrempelig. Met de klant bespreken we in goed overleg het traject of behandelplan, zodat we vakkundig op de klant afstemmen en zijn/haar proces begeleiden. Soms zijn al een paar sessies voldoende om de klant op weg te helpen.

Een traject kan ook elementen van coaching bevatten. Het belangrijkste is dat een traject aansluit op de hulpvraag van de cliënt en dat de methodieken en werkwijzen in het teken daarvan staan.

De visie van de therapeut is ‘de cliënt te helpen zichzelf te helpen’.

De psychosociaal therapeut ondersteunt en begeleidt personen bij situaties die zij als ongewenst, pijnlijk, ongemakkelijk of frustrerend ervaren Hij,  of zij helpt de cliënt om de hulpvraag inzichtelijk te maken, leert de cliënt beter omgaan met bestaande problemen en bevordert daarmee het herstel en het geestelijk en emotioneel welbevinden van mensen.

Hierbij hoort de overtuiging dat de mens niet los gezien kan worden van de maatschappelijke context waarvan hij of zij deel uitmaakt.
De psychosociaal therapeut werkt op basis van een gevarieerde, cliëntgerichte benadering.

Behandelingthema’s zijn o.m.:domains

– omgaan met lastige gevoelens  & gedachten

– angst e/o depressieve klachten

– preventie of herstel van burn-out

– (werk)stress, onrust, spanningsklachten

– timemanagement, concreet & haalbaar plannen

– balans vinden in je leven

– zingeving, koers vinden & volgen

zelfontwikkeling

– raakvlak meditatie & psychologische flexibiliteit

 


Wat bieden wij?

Sessie duur á 1.15 uur.

Particulier tarief:  € 65 (2018) en € 70 (2019) per sessie.

Eventueel 25 % stadpaskorting mogelijk.

Werkgeverstarief:  € 90 (2018) en € 100 (2019).

Tarieven zijn exclusief kosten voor werkmateriaal.

Locatie: Amsterdam-OW, Amstelveen, of i.o.o.


Nieuw: sessies via Skype á 1 uur.

Tarief particulier: € 40 (2018) en € 50 (2019) per sessie.

Tarief zakelijk: € 50 (2018) en € 80 (2019) per sessie.


Annuleringsvoorwaarde: uiterlijk 24 uur vooraf aan de sessie is kosteloos annuleren mogelijk.

Binnen 24 uur gelden € 25 annuleringskosten. Restitutie achteraf is niet mogelijk.Individuele Mindfulness Training:

Het is mogelijk om een individueel begeleid mindfulness programma te volgen.

– Losse sessies: individuele sessies kunnen een goede aanvulling zijn op de groepstraining; er is dan meer tijd voor individuele thema’s en begeleiding. Losse sessies zijn per keer inpasbaar op aanvraag.

– Volledig individueel traject: de richtprijs voor een geheel individueel programma is vanaf 550 euro. Een individueel begeleid programma bestaat uit 8 sessies van 1.15 uur en een voorgesprek. Binnen deze tijd wordt het hele protocol doorlopen, afgestemd op de individuele situatie.

– Op maat: in overleg kan er ook een aangepaste en gerichte begeleiding opgesteld worden, waardoor de prijs naar individuele behoefte en mogelijkheden wordt samengesteld.Psychosociale therapie en Mindfulness:

Het verschil in psychosociale therapie en mindfulness is dat mindfulness gericht is op het aanleren van een vaardigheid, en geen therapie. Dat neemt niet weg dat mindfulness een goede ondersteuning kan zijn voor therapeutische begeleiding in counseling! In een individuele begeleiding kan het innerlijke proces zowel op macro- als microscopisch niveau aandacht krijgen. Mindfulness helpt de cliënt van moment op moment te kijken en betrokken te blijven bij zijn ontvouwende wordingsproces, in intra- en interpersoonlijke dimensies, alsook op het vlak van existentiële thema’s.


Acceptance & Commitment Therapy/Training (ACT):

De ACT training richt zich op het kunnen accepteren van lastige situaties en het loslaten van negatieve gedachten en gevoelens, aandacht  voor wat zich nu feitelijk afspeelt. Ook: meer zicht krijgen op wie je bent, wat je belangrijk vindt en wat je nog wilt bereiken in dit leven.

Ook deze training kan individueel in 8 sessies van elke 1.15 uur gevolgd worden. De richtprijs voor een geheel individueel programma is vanaf 550 euro. Binnen deze tijd wordt het hele ACT hexagram doorlopen, afgestemd op de individuele situatie.


AikiCounseling:

Deze vorm van counseling of hulpverlening heeft aspecten van ‘Aiki’ in zich. Dat wil zeggen dat de elementen en perspectief vanuit aikido ondersteuning geven aan het counselingsproces en vaardigheden. Deze vorm besteedt aandacht aan  lichaamsgerichtheid in relatie tot emoties, cognitie en gedrag.

Mijn afstudeerscriptie van de SPSO richtte zich op ‘Toegepaste Aikido in Counseling’. De wijze waarop elementen en het perspectief van aikido ondersteuning en verrijking van counseling kan brengen, in het proces naar autonomie en verbinding’.


1 AikiContact Counseling banner