WAT IS PSYCHOSOCIALE THERAPIE ?
2 circles

Psychosociale hulpverlening of -therapie is laagdrempelig. Ik bespreek in goed overleg met jou het traject, zodat ik vakkundig op je kan afstemmen en jouw proces kan begeleiden. Soms zijn al een paar sessies voldoende om je op weg te helpen. En vanuit veel aanvullende verzekeringsdekkingen zijn mijn sessies (deels) vergoed.

  • ik bied gratis intake en info
  • vanuit aanvullende dekking mogelijk vergoed
  • de sessies (1.15 uur) zijn langer dan bij een ggz-behandelaar
  • tussendoor e-mails zijn gratis
  • ik werk ook via Skype of Zoom
  • geen wachtlijsten


Een traject kan ook elementen van coaching bevatten. Ik kan werken met Mindfulness-based elementen, ACT of andere cliëntgerichte benaderingen.  Zowel op verdiepende als op verbredende wijze werpen we een blik op wat jouw hulpvraag is. Het allerbelangrijkste is dat een traject aansluit op de door jouw zelf gevormde hulpvraag, en dat de methodieken en werkwijzen in het teken daarvan staan. En er is zeker ook ruimte voor praktische en oplossingsgerichte elementen.

De visie is de cliënt te helpen zichzelf te helpen’.

Een psychosociaal therapeut ondersteunt en begeleidt personen bij situaties die zij als ongewenst, pijnlijk, ongemakkelijk of frustrerend ervaren Hij,  of zij helpt de cliënt om de hulpvraag inzichtelijk te maken, leert de cliënt beter omgaan met bestaande problemen en bevordert daarmee het herstel en het geestelijk en emotioneel welbevinden van mensen.
Hierbij hoort de overtuiging dat de mens niet los gezien kan worden van de maatschappelijke context waarvan hij of zij deel uitmaakt.

 

Behandelingthema’s zijn o.m.:domains

– omgaan met lastige gevoelens  & gedachten

– angst e/o depressieve klachten

– preventie of herstel van burn-out

– (werk)stress, onrust, spanningsklachten

– timemanagement, concreet & haalbaar plannen

– oplossingsgerichte gesprekken

– zingeving, koers vinden & volgen

– raakvlak meditatie; risico’s van meditatie en persoonsgerichte aanpassingen

 


Wat bied ik?
Sessie á 1.15 uur.
Particulier tarief: € 70 per sessie.
Werkgeverstarief:  € 100 per sessie.

Locatie: Amsterdam-OW (Helmersbuurt), of i.o.o.

Sessie á 1 uur via Skype of Zoom:
Particulier tarief: € 50 per sessie.
Werkgeverstarief: € 80 per sessie.

Eventueel 25 % Stadpaskorting mogelijk.
Tarieven zijn exclusief kosten voor werkmateriaal.

Annuleringsvoorwaarden: uiterlijk 24 uur vooraf aan de sessie is kosteloos annuleren mogelijk. Binnen 24 uur gelden € 25 annuleringskosten. Restitutie achteraf is niet mogelijk.

Privacyverklaring en Algemene voorwaarden: klik hier. 

 


Ik ben aangesloten bij de beroepsverenigingen: LVPW, RBCZ, SCAG en VMBN (cat.1). Voor meer informatie over vergoedingsmogelijkheden, klik op deze link.

 


AikiCounseling: Toegepaste Aikido in Counseling

Daarnaast heb ik een counseling benadering ontwikkeld waarin Aikido vermengd is. Vanaf de eerste dag dat ik met Aikido in aanraking kwam zag ik de verbinding en mogelijkheden om een integraal beeld in onze ontwikkeling als mens aan te nemen. Ik heb het daarom AikiCounseling genoemd.

NB. Overigens kun je bij mij ook Aikido lessen volgen, en bied ik je graag 2 gratis proeflessen aan. Meer info over Aikido, klik op deze link.

Deze unieke vorm van counseling of hulpverlening heeft aspecten van ‘Aiki’ in zich. Dat wil zeggen dat de elementen en perspectief vanuit Aikido ondersteuning geven aan het counselingsproces en vaardigheden. Deze vorm besteedt aandacht aan  lichaamsgerichtheid in relatie tot emoties, cognitie en gedrag.

Mijn afstudeerscriptie van de SPSO richtte zich op ‘Toegepaste Aikido in Counseling’ (2010). De wijze waarop elementen en het perspectief van Aikido ondersteuning en verrijking van counseling kan brengen, in het proces naar autonomie en verbinding’.


LVPW lid AikiContact Amsterdam Amstelveen RBCZ lid AikiContact Amsterdam Amstelveen