Leertherapie


LEERTHERAPIE, VOOR COUNSELORS EN THERAPEUTEN IN OPLEIDING

Als psychosociaal counselor of therapeut ben je in de meeste opleidingstrajecten verplicht leertherapie te volgen bij een door het opleidingsinstituut bevoegde therapeut.
Leertherapie helpt je inzicht te geven in je eigen gedrag en motivatie in hulpverlening, en hoe je je daarin verder kunt ontwikkelen. De sessies dienen directe betrekking te hebben op je toekomstige werk als psychosociaal counselor of therapeut.

Sinds 2010 ben ik afgestudeerd (richting Psychologie) aan de SPSO – Integrale Academie voor Menswetenschappen. Zij stellen het volgende omtrent Leertherapie:

“Het is de bedoeling dat het inzicht in jezelf vergroot wordt en er een proces van bewustwording bij jezelf op gang komt waar je straks, ook zonder je therapeut, verder aan kunt werken. Naarmate je zelfinzicht toeneemt worden je ontvankelijkheid, openheid en flexibiliteit naar andere mensen toe ook groter, waardoor je in de relatie naar de ander meer kunt geven en ontvangen.”

 

De SPSO heeft mij de bevoegd om mensen in opleiding Leertherapie te geven.
Middels het volgende profiel ben ik opgenomen in het overzicht van de SPSO-Leertherapeuten:

Benadering:

Aan de SPSO afgestudeerd (Psychologie) in 2010, met scriptie over ‘Toegepaste Aikido in Counseling’*. Daarna opleiding BA MWD, POH-GGZ, specialismen in Mindfulness en ACT, Basisopleiding Psychotrauma e.a. bij/nascholing.
Ik geef Mindfulness (MFS) en ACT (Acceptance & Commitment Therapy) aan groepen en individueel, en kinderen van basisonderwijs.
In Psychosociale therapie (PST) gebruik ik MFS en ACT evt als interventies.
In PST en Leertherapie trajecten werk ik graag vanuit een integraal perspectief om te kunnen bepalen wat de hulpvraag of het leerdoel is, en de te zetten stappen; van oplossingsgericht werken tot zingeving. Reflecteren en ervaringsgericht werken spreekt mij erg aan. Voor mijn zijn lichaam, geest, hart en ziel een eenheid, en bij disbalans een kans tot groei en ontwikkeling.

Bij Leertherapie kijken we samen waar je aan wilt werken en inzicht in wilt hebben. Naast stilstaan-bij wil ik je, indien nodig, in actie zetten en laten ervaren. Na elke sessie schrijf je een belevingsverslag. Ook is er ruimte voor het bespreken van praktische zaken zoals praktijkvoering, netwerken, en omgaan met eigen onzekerheden.
Waarden waar ik vanuit werk en leef zijn o.a.: integriteit, oprechtheid, betrokkenheid, respect, autonomie, verbinding, praktisch, no-nonsense.

 

Verdere achtergrond:

Ik heb sinds 2011 twee intervisiegroepen opgezet; een voor Counselors, Coaches en Therapeuten, de andere voor Mindfulness trainers.
Meditatie beoefen ik sinds 1997 en heb ervaring in diverse vormen en bewustzijnsontwikkelingen. Het intrigeert mij te ontdekken wat gezond versus pathologisch is (pre/trans- en persoonlijk).

Aikido is sinds 1996 in mijn leven, en run mijn eigen school sinds 2009. Het is een Japanse martiale kunst waarin stress en conflict gebracht wordt naar harmonie en transformatie. Ook hier heb ik een integrale visie in.

*) Scriptie: ik zag Cliƫntgerichte benadering, Focusing, Mindfulness, Omgevingspsychologie en Dialoog als waardevolle en praktische aansluitingen op Aikido. In de scriptie zit ook video-materiaal. Je kunt het bij de SPSO opvragen. (zie foto rechts)


Methode:

– Individueel
– Groep, maximaal 4 personen
– Op locatie e/o via Zoom/Teams/Skype
(SPSO leertherapie is alleen Live mogelijk)

Kosten:

– zie pagina Tarieven
– 10% pp buddy korting bij 2 personen
– 20% pp groepskorting bij groep van 4 personen

Adres/contact:

p/a Tweede Helmersstraat 27-2, 1054CB Amsterdam-OW
Meerdere locaties, in Amsterdam en Amstelveen, ook online
Email: aikicontact@gmail.com
Telefoon: 06-13692808
Website: www.aikicontact.nl